Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009-01-27

Οι ταινίες της ημέρας

ΕΤ1, 10.30
«Ο άνθρωπος του τρένου»
Κοινωνικό θρίλερ ελληνικής παραγωγής, 1958
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Παίζουν: Άννα Συνοδινού, Μάρω Κοντού, Γιώργο Παππά

Υπόθεση: Στη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Επίδαυρο μια γυναίκα βλέπει στο παράθυρο ενός τρένου τον τέως αγαπημένο της που τον θεωρούσε νεκρό.


ΝΕΤ, 19.00
«Ξύπνα κορόιδο»
Κωμωδία ελληνικής παραγωγής, 1969
Σκηνοθεσία: Ερρίκος Θαλασινός
Παίζουν: Ελένη Ανουσάκη Σωτήρη Μουστάκα

Υπόθεση: Μία επαρχιωτοπούλα υπηρέτρια σώζει το μεγαλέμπορο για τον οποίο δουλεύει από τους απατεώνες.


STAR, 21.00
«Κακιά πεθερά» (Monster in law)
Κομεντί αμερικανικής παραγωγής, 2005
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λουκέτικ
Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζέιν Φόντα, Μ. Βαρτάν, Γ.Σάικς

Υπόθεση: Επιτέλους η Τσάρλι, μετά από χρόνια μοναξιάς, βρίσκει τον τέλειο άντρα στο πρόσωπο του Κέβιν και ο γάμος τους φαίνεται να είναι μόνο θέμα Χρόνου. Όμως η Τσάρλι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από την Βαϊόλα, τη μητέρα του Κέβιν, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να δώσει την ευχή της στους μελλόνυμφους χωρίς...μάχη! Όταν η Βαϊόλα προσφέρεται να οργανώσει ή μάλλον να καταστρέψει τη γαμήλια τελετή, η Τσάρλι πιέζει τον Κέβιν να διαλέξει στρατόπεδο, με κίνδυνο να τον χάσει για πάντα...


ALTER, 21.00
«Ντέιλαϊτ» (Daylight)
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής, 1996
Σκηνοθεσία: Ρομπ Κοέν
Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Βίγκο Μόρτενσεν, Εϊμι Μπρένμαν

Υπόθεση: Ο Κιτ Λατούρα είναι ταξιτζής και πρώην μέλος της ειδικής υπηρεσίας επειγόντων περιστατικών. Οι παλιοί του συνάδελφοι θα αναγκαστούν να τον εμπιστευτούν ξανά, όταν η τύχη θα τον φέρει να βρίσκεται έξω από το τούνελ που συνδέει το Μανχάταν με το Νιού Τζέρσεϊ, την ώρα που μια μεγάλη έκρηξη προκαλεί κατάρρευση ενός μέρους του και παγιδεύει όλους όσους βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα. Ο χρόνος που του απομένει για να δράσει είναι
ελάχιστος, καθώς το κλειστό τούνελ αρχίζει να πλημμυρίζει. Θα καταφέρει άραγε να σώσει τους επιζώντες;


ΝΕΤ, 23.00
«Το άλικο γράμμα» (The scarlet letter)
Δράμα εποχής αμερικανικής παραγωγής, 1995
Σκηνοθεσία: Ρόλαντ Τζόφρι
Παίζουν: Ντέμι Μουρ, Γ. Όλντμαν, Ρόμπερτ Ντιβάλ

Υπόθεση: Το χρονικό του καταραμένου έρωτα ανάμεσα στη νεαρή σύζυγο ενός γιατρού και έναν αφοσιωμένο ιερέα, σε μία από τις πρώτες αποικίες της Μασαχουσέτης το έτος 1666. Διασκευή στη οθόνη του μυθιστορήματος του Ναθάνιελ Χόθορν.


STAR, 23.15
«Eurotrip»
Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής, 2004
Σκηνοθεσία: Τζεφ Σάφερ
Παίζουν: Σκοτ Μέκλοβιτς, Κριστίν Κρικ

Υπόθεση: Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά το ταξίδι του Σκότι και της παρέας του... στην υπερβολή! Κάνουν παρέα με "καυτές" ξένες και επιδίδονται σε ξέφρενες τρέλες, στο πιο άγριο ταξίδι της ζωής τους. Είναι όντως αποφασισμένοι να μην αφήσουν τίποτε όρθιο! Διότι μόνο έτσι μπορείς να απολαύσεις πραγματικά ένα... Eurotrip!


ALTER, 00.15
«Εραστές χωρίς όρια» (White palace)
Ερωτικό δράμα αμερικανικής παραγωγής, 1996
Σκηνοθεσία: Λούις Μαντόκι
Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Τζέιμς Σπέιντερ

Υπόθεση: Ο 29χρονος Μαξ Μπάρον, στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας, δεν μπορεί να ξεπεράσει το θάνατο της γυναίκας του. Ένα βράδυ συναντά σε ένα μπαρ τη Νόρα Μπέικερ, μια 43χρονη σερβιτόρα με εμμονή για την Μέριλιν Μονρόε. Ερωτεύονται σταδιακά αν και η ηλικία και οι κοινωνικές διαφορές δείχνουν ότι το μονοπάτι της αληθινής αγάπης είναι στρωμένο με προβλήματα...


MEGA, 00.30
«Παγκόσμιος στρατιώτης: η επιστροφή» (Universal soldier: the return)
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1999
Σκηνοθεσία: Μικ Ρότζερς
Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Μάικλ Τζάι Γουάιτ

Υπόθεση: Μία από τις κλασικές περιπέτειες του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ όπου υποδύεται ένα στασιαστή υπερκομπιούτερ που σκορπίζει το θάνατο.


MEGA, 02.15
«Χειραψία με το θάνατο» (Out of bounds)
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 1986
Σκηνοθεσία: Ρ. Τινγκλ
Παίζουν: Άντονι Μάικλ Χολ, Τζένι Ράιτ

Υπόθεση: Ένα αγροτόπαιδο στην πρώτη του μέρα στο Λος Άντζελες βρίσκεται κυνηγημένο από την αστυνομία και από έναν έμπορο ναρκωτικών.


STAR, 03.15
«Η λάμψη» (The shine)
Θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 1980
Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Σέλεϊ Ντιβάλ. Ντάνι Λόιντ

Υπόθεση: Ο Τζακ Τόρανς, συγγραφέας, χρειάζεται έμπνευση για το νέο του βιβλίο και ελπίζει πως, εάν γίνει ο νέος επιτηρητής ενός παλιού ξενοδοχείου στο Κολοράντο, θα αποκτήσει έμπνευση για τη συγγραφή ενός καλού μυθιστορήματος τρόμου. Στην καινούρια του δουλειά τον ακολουθούν η σύζυγός του Γουέντι και ο γιος του, Ντάνι, οι οποίοι γνωρίζονται με τον σεφ του ξενοδοχείου, Ντικ Χάλοραν προτού εκείνος αναχωρήσει. Ο Ντικ αντιλαμβάνεται τις τηλεπαθητικές ικανότητες του Ντάνι (η "Λάμψη") και, διαθέτοντας κι εκείνος τις ίδιες δυνάμεις, τον καθησυχάζει λέγοντάς του πως, αν κάτι συμβεί, να τον ειδοποιήσει τηλεπαθητικά. Ωστόσο, το ξενοδοχείο φαίνεται πως είναι στοιχειωμένο από τα φαντάσματα των προηγούμενων επιτηρητών καιτρομακτικές εικόνες παραβιάζουν το μυαλό του Ντάνι. Εν τω μεταξύ, ο Τζακ, που βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας, επικοινωνεί με τα διαβολικά πνεύματα του ξενοδοχείου, που τον συμβουλεύουν να δολοφονήσει την οικογένειά του...


ALTER, 03.45
«1.200 βαθμοί: Το τούνελ του θανάτου» (1.200 degree: The truth will survive)
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Οθένικ
Παίζουν: Αγλαϊα Σκικόβιτς, Ντομινίκ Ράακε

Υπόθεση: Η νεαρή και φιλόδοξη εισαγγελέας, Σαμπίνε Φανκ, αναλαμβάνει μια πολύ σημαντική υπόθεση για την καριέρα της: μια μεγάλη καταστροφή σε ένα τούνελ που κόστισε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Και ενώ στην αρχή όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ανθρώπινο λάθος, στη συνέχεια ανακαλύπτει ότι πίσω από τον Ρόμαν Σικόρσκι, το βασικό υπαίτιο του δυστυχήματος, κρύβεται ένα ολόκληρο κύκλωμα που προσπαθεί να συγκαλύψει λάθη και παραλείψεις κατασκευαστικών εταιριών.